• facebook
Naleśniki z nadzieniem marchewkowo-jabłkowym

Naleśniki z nadzieniem marchewkowo-jabłkowym

W związku z uczuleniem córki na białko jaja kurzego, zmuszona jestem poszukiwać nowych dań, które mogłabym jej podać. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie próbowałam naleśników z takim farszem, ale po dzisiejszym dniu myślę, że na stałe zagoszczą w moim menu. Są naprawdę pyszne i sycące.

naleśniki z marchewka i jabłkiem

Naleśniki przygotowujemy wcześniej wg przepisu na ciasto naleśnikowe lub ciasto naleśnikowe bez jaj i mleka.

Produkty na farsz:

  • 2 duże marchewki
  • 2 duże jabłka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 8 g cukru waniliowego
  • 1 łyżka oleju

Czas przygotowania: 30 min

  1. Na oleju podsmażyć marchewki starte na drobnych oczkach około 2 min.
  2. Dołożyć jabłka starte na dużych oczkach, cukier oraz cynamon.
  3. Dokładnie wymieszać i smażyć przez około 5 minut.
  4. Ciepłym farszem nadziać naleśniki.

Smacznie i zdrowo!

Zostaw odpowiedź