• facebook
Conchiglioni (duże muszle) nadziewane serem białym

Conchiglioni (duże muszle) nadziewane serem białym

Lubicie kuchnię włoską? W takim razie zachęcam Was do przygotowania tych eleganckich muszelek.  Wyglądają apetycznie i smakują wyśmienicie. Polecam!

makaron z twarogiem

Produkty:

  • 250 g makaronu Conchiglioni (duże muszle)
  • 300 g sera półtłustego białego
  • 1 cukinia
  • 150 g chudego boczku
  • 100 g sera żółtego
  • śmietankowy serek topiony
  • 1 małą cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • pieprz i sól

Czas przygotowania: około 45 minut

  1. Makaron ugotować na półtwardo (skrócić czas gotowania zalecany przez producenta o około 3-4 min).
  2. Na patelni rozgrzać trochę oleju i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek.
  3. Do boczku dołożyć pokrojoną w piółksiężyce cebulę oraz drobno posiekany czosnek i podsmażyć do zarumienienia.
  4. Na patelnię dołożyć pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć ok. 5 min często mieszając.
  5. Twaróg zmielić.
  6. Twaróg połączyć z serkiem topionym.
  7. Do twarogu dołożyć przestudzony boczek z warzywami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Muszle nadziewać farszem i posypać startym serem.
  9. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.
  10. Zapiec w 180′C przez 10 min.

Zostaw odpowiedź