• facebook
Kanapkowa pasta jajeczna

Kanapkowa pasta jajeczna

Pasta kanapkowa idealnie nadaje się na zdrowe i pożywne śniadanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. A wiadomo, że to właśnie ten posiłek jest najważniejszy.

Jest to chyba najprostsza z możliwych past do wykonania, a jakże smaczna. Składniki na nią znajdą się w każdej kuchni. Chociaż, jeśli chodzi o jajka, idealne byłyby te prawdziwie wiejskie. Pasta ma wówczas naturalny, intensywny żółty kolor.

pasta jajeczna

Produkty:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majeranku
  • mały pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1,5 łyżki masła (w temperaturze pokojowej)
  • sól
  • pieprz

Czas przygotowania: 15 minut

  1. Jajka gotujemy na twardo (Jajka w temperaturze pokojowej wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 8 minut. Wodę wylewamy. Jajka zalewamy zimną wodą.)
  2. Jajka kroimy w drobną kostkę.
  3. Siekamy szczypiorek.
  4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
  5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pysznie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Zostaw odpowiedź