• facebook
Placki bananowo-kakaowe

Placki bananowo-kakaowe

Na jesienne niepogody przyda się wszystkim trochę osłody. A chyba nic lepiej nie poprawia humoru jak smak czekolady. Dlatego w te deszczowe dni polecam pyszne placki bananowo-kakaowe. Nie za słodkie, nie za ciężkie…idealne dla tych mniejszych i większych łasuchów.

Naleśniki bananowo-czekoladowe

Naleśniki bananowo-czekoladowe

Produkty:

  • 7 łyżek mąki
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 16 g cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • olej do smażenia

Czas przygotowania: 15 min

  1. Banany zmielić blenderem na gładką masę.
  2. Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera.
  3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
  4. Na środek patelni wlać około 50 ml ciasta.
  5. Smażyć z obu stron do zarumienienia.
  6. Po zdjęciu placka smażyć kolejne porcje:)

Placki można podawać posypane cukrem pudrem lub z dżemem owocowym. Pysznie smakują również bez dodatków.

Smacznego:)

1 komentarz

  1. ~Dietetyk dietmap · 3 marca 2017 Odpowiedz

    Bardzo często dodaje je do diety dla moich pacjentów! :)

Zostaw odpowiedź